Chronische pijn

7e3ea4c210191e4c1c80ffbf3aab7315_f17

 

 

Chronische pijn

Pijn is een signaal van het lichaam dat er iets niet in orde is.  Je kunt het dan rust geven, of op een andere wijze behandelen. Er is dan een lichamelijke oorzaak voor de pijn bijvoorbeeld je snijden, infectie of een verstuiking. We spreken  over acute pijn.

Het lichaam heeft een herstellend vermogen en na zo’n 6 – 12 weken is  het letsel meestal hersteld.

Wanneer pijn toch langer aanhoudt dan drie maanden en wanneer de oorzaak van de pijn verdwenen is, spreken we van chronische pijn. Deze pijn kan een eigen leven gaan leiden met gevolgen voor het dagelijks functioneren. Mensen  gaan bepaalde bewegingen of activiteiten mijden of gaan juist over de pijngrenzen heengaan.

“Uitgangspunt is dat u weer grip krijgt op de klachten en de kwaliteit van het leven verbetert”.

Netwerk Chronische Pijn

In 2011 is er een start gemaakt met het vormen van een netwerk van oefentherapeuten in Nederland die extra geschoold zijn en allemaal volgens de zelfde behandelmethodiek met mensen met chronische pijn werken. Sinds 2013 is deze praktijk ook aangesloten bij dit netwerk.

De behandeling van patiënten met chronische Pijn

Tijdens de behandeling is uw oefentherapeut als het ware uw coach. Samen met de oefentherapeut gaat u met uw eigen doelen aan de slag. Deze doelen richten zich op het verbeteren van die vaardigheden die voor u belangrijk zijn. Voor de een betekent dit ‘normaal leven en werken’ en voor de ander ‘beter omgaan met spanningen’

Binnen deze praktijk is Fieke van den Wijngaard aangesloten bij het     Netwerk Chronische Pijn