Parkinson

logo_parkinsonnetZorg voor Parkinson.

In de regio Groningen is sinds 2009 een netwerk van in Parkinson gespecialiseerde zorgverleners actief. Dit netwerk met de naam ParkinsonNet is bedoeld om de kwaliteit van zorg voor patiënten met het syndroom van Parkinson te verbeteren.

Parkinson

De ziekte van Parkinson komt veel voor.  Parkinson is een uitzonderlijk complexe aandoening. De meest bekende symptomen zijn traagheid en beven. Naast deze verschijnselen kunnen andere problemen optreden. De klachten hebben een grote invloed op de kwaliteit van leven.

 “Mensen met Parkinson kunnen zowel individueel behandeld worden, als in de groep trainen.”

                                                                                                                                                             Naast de neuroloog zijn er meer zorgverleners betrokken bij de patiënt. Het is belangrijk dat die zorgverleners goed samenwerken voor een optimale zorg. Ze zijn daarom verenigd in Parkinsonnet.                                                                                                                         Parkinsonnet bestaat uit neurologen,  fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, diëtistes en logopedisten met specifieke expertise in de behandeling van Parkinson.  Meer informatie over Parkinsonnet is te vinden op www.Parkinsonnet.nl

Mensen met Parkinson kunnen zowel individueel in de praktijk als aan huis behandeld worden. als wel meedoen met de groepstraining.

Op de maandagavond is er in Scheemda van 18.30 uur – 19.30 uur een groepstraining.