Groepslessen en trainingen

Binnen de praktijk worden ook groepslessen en groepsbehandelingen gegeven.

“Samen trainen zinvol en gezellig.”

Algemene oefentherapie

 Een goed gebruik van het lichaam in privé- en werksituatie kan houding-gerelateerde lichaamsklachten voorkomen en dikwijls doen afnemen en of verdwijnen. Bewust zijn van de juiste houding en bewegingsgewoonten en de  juiste spieren in de juiste spierspanning. In deze training gaan we bezig met het verbeteren van de houding- en bewegingspatronen, spiertraining en spierontspanning, coördinatie, evenwichtsverbetering en ontspanning

Ontspannen kun je leren

 Vaak zijn we er ons niet van bewust dat we, in meer of mindere mate, gespannen zitten en of werken.                                                                                                                                              Die kleine onnodige spierspanningen kunnen op een gegeven moment klachten gaan geven. Variërend van gespannen spieren tot serieuze langdurige pijnklachten.                      In deze cursus komen verschillende ontspanningstechnieken aan bod; bewustwording van overbodige spierspanningen, ademhalingsoefeningen, stretch oefeningen, visualisaties etc.

Sportief wandelen

Sportief wandelen is een ideale activiteit voor iedereen die een tijdje als gevolg van bijvoorbeeld klachten aan het bewegingsapparaat of andere omstandigheden niet hebben gesport en op een rustige manier weer willen beginnen.                                                         Sportief wandelen is laagdrempelig en hierbij zijn technische vaardigheden geen vereiste.Tijdens de groepslessen wordt op een rustige wijze gewerkt aan mobiliserende en spierversterkende oefeningen, het doornemen van de looptechniek en het opbouwen van de conditie met behulp van loopprogramma’s.

Sportief wandelen voor mensen met osteoporose. Na een behandeling bij de oefentherapie Cesar/Mensendieck is het mogelijk nadien lessen Sportief wandelen voor mensen met osteoporose te volgen. Deze lessen worden gegeven in een park in groepen van 4-5 personen.

Parkinson groepstraining

Na een individuele intake kunt u mee oefenen/trainen in een groep op de maandagavond van 18.30 – 19.30 uur aan de Kerklaan 15 te Scheemda.                                                           Met de Oefentherapeut werk je aan het optimaliseren van de transfers, lopen, onderhouden en verbeteren van conditie, balans, ontspanning, ademhaling, dagelijks activiteiten.                                                                                                                                             De kosten voor de groepsbehandeling kunnen, afhankelijk van het aanvullend pakket van uw zorgverzekering, worden vergoed.

Voor verdere informatie kunt u contact met ons opnemen via de mail of telefoon.